Jueves 21 de Febrero 2019, 05:02:09
Untitled Document
CCCB presenta l’exposició Fronteres :: 2007-05-08

“La mirada a les fronteres que proposem en aquesta exposició és una exploració de territoris límit que, en certa manera, expressen les contradiccions d’un món que es mou entre la hipercomunicació i les fractures profundes. A mesura que ens unim, el món esdevé més laberíntic.”

Josep Ramoneda
Director del CCCB


El CCCB presenta l’exposició Fronteres, una reflexió sobre el concepte de frontera i les seves tipologies i una panoràmica sobre diverses fronteres geopolítiques d’avui (els límits d’Europa, EUA-Mèxic, Israel-Palestina, Corea del Nord-Corea del Sud, Caixmir, Miami-L’Havana, el cas de Melilla...).

L’exposició ha estat concebuda com un viatge a través de móns diferents, en un gest que alia història i geopolítica, la mirada de fotògrafs i testimonis, sons i mapes, reflexions generals i estudis de camp.

Al llarg del recorregut el visitant es trobarà amb les fotografies de Patrick Bard, Olivier Coret, Marie Dorigny, Olivier Jobard, Nicolas Righetti, Frédéric Sauterau, Eric Roux-Fontaine i Michel Séméniako o les reflexions de Roger Bartra, Zygmunt Bauman, Georges Corm, Manuel Cruz, Francisco Fernández Buey, Michel Foucher, David S. Landes, Tzvetan Todorov i Eyal Weizman. Cal mencionar també la participació dels creadors Frederic Amat, Enric Massip, Ángel Morúa i Josep Niebla.

Fronteres, comissariada pels geògrafs francesos Michel Foucher i Henri Dorion, és una coproducció del CCCB i el Musée des Confluences de Lyon (Département du Rhône), on es va presentar del 3 d’octubre de 2006 al 4 de febrer de 2007. Al CCCB es podrà veure del 4 de maig al 30 de setembre de 2007.

[..ver web]

[volver al listado]

 
fotografiabarcelona.com - creado y mantenido por utildesign.com